Enklare Tipsar

Billiga och roliga aktiviteter under jullovet

För föräldrar som har barn är jullovet en perfekt tid och säsong för att umgås och ha roligt tillsammans. Dock kännetecknas december som en månad med många utgifter som sätter krav på föräldrar att med omsorg planera sina budget för att inte bli skuldsatt. Detta betyder inte att man behöver ha tråkigt under jullovet, det finns gott om aktiviteter man kan göra tillsammans med sina barn som inte är så påkostade. Vi har tagit fram några tips som både är underhållande och skänker glädje. Genom dessa tips kan ni med andra ord ha roligt och kontroll över ekonomin! Har ni diverse olika privatlån även känt som blancolån kan ni med enkelhet samla dessa lån samt krediter till enbart en långivare. I många fall så går kostnaden för räntan ner för dig som privatkund som har ett eller flera privat/blancolån.

Använd vinterns alla möjligheter

Eftersom att vintern är en kall och mörk period så brukar det vara en årstid som inte bjuder på många aktiviteter. Barn och vuxna uppskattar ofta att ta en skidtur, åka pulka eller besöka skridskorinken för att åka några varv skridskor. Ifall man har utrustningen sedan tidigare så kostar inte dessa aktiviteter något, förutsatt att det inte kostar att besöka skidbacken eller skridskorinken. Barn växer otroligt snabbt och utrustning man köpt passar ofta inte från säsong till säsong. Det kan hända att man rätt frekvent behöver köpa nytt men det kan vara smart att försöka hitta begagnad utrustning på olika köp och sälj sajter som till exempel Blocket. Planerar du om att ansöka om ett lån så ska du i lugn och ro räkna på blanco eller privatlånet. Så innan du slår till och väljer att låna pengar så anser vi att man lägger lite tid och låter oss på Enklare presentera olika lånalternativ från diverse olika långivare.

Kyrkor och kommuner anordnar ofta gratisaktiviteter för barn

Kyrkan är öppen för alla oavsett om du är inskriven eller inte och du är mer än hjärtligt välkommen att delta på deras aktiviteter. Beroende på kyrka så hittar man olika evenemang, allt från lek- och sångstunder för barn i alla åldrar. Dessa är dessutom helt gratis att delta i. Plussidan av att delta i dessa typer aktiviteter är att barnen får en möjlighet att träffa nya kompisar som kan resultera i att barnen tillsammans gör någon aktivitet under jullovet. Det är väldigt förekommande att kyrkor anordnar någon aktivitet under jullovet just ämnad för barnfamiljer, så håll gärna utkik efter dessa där du bor. Besök gärna kommunens hemsida för att se vad din kommun har att erbjuda er under jullovet. Vissa kommuner länkar

Baka och pyssla hemma

Alla föräldrar har en önskan om att ens barn ska få en trevlig jul som de minns flera år framöver. Ibland kan just det tankesättet göra att man bygger upp höga förväntningar och att det i slutändan skapar stress och ångest. Men barn tänker oftast inte som oss vuxna, för barn är det väldigt lätt att uppskatta de små sakerna i vardagen, som att baka pepparkakor eller att pynta julgranen tillsammans. Därför är det viktigt att du som föräldrar ser till att fråga ditt barn vad de vill göra för att höra deras tankar och önskemål. Dessa små stunder kan vara väldigt mysiga och bra för att bygga starka relationer inom familjen.

Fokusera på att tillbringa tid tillsammans

Tiden tillsammans är det viktigaste under jullovet och det kan bli en tid då man stressar mycket pågrund av alla omständigheter. Det är viktigt att njuta av alla dagar och låta de komma och gå som de är. Kom ihåg att en aktivitet inte behöver vara extra ordinär för att man ska kunna njuta och ha roligt tillsammans. En aktivitet behöver behöver heller inte kosta pengar. Men om ni av olika skäl blivit tvungna att ta ett eller flera lån för att klara julen kan det vara bra att samla ihop lånen för att få en lägre månadskostnad. De pengar ni sparar på att sänka räntan och månadsbetalningen kan ni använda för att hitta på något roligt för eller sätta in på barnens konto för att spara inför framtiden.

// Enklare Ekonomi Sverige AB – Proffs på samla lån, privatlån samt blancolån.