•  390 000 kunder
 •  Kundservice 09:00 till 21:00
 •  Ansök på 1 minut

Lån med låg ränta

enklare
trustpilot

4,7/5

Efter inskickad ansökan kommer en av våra
lånerådgivare att återkomma till dig.

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Ansök via låneformuläret lånblanco.nu

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Är du redan kund hos oss och vill logga in? tryck på BankID knappen så kommer du till "Mina sidor"

Vi guidar dig genom låneprocessen mot en lägre ränta

Enklare-Medarbetare

Att ansöka om lån med låg ränta

I Sverige är möjligt och något som många är medvetna om. Detta är en effekt av att ränteläget som styrs av Riksbanken varit hårt pressad i flera år, styrräntan har legat kring 0 % väldigt länge. Det finns inga tecken på att styrräntan kommer att höjas under året och det betyder helt enkelt att det fortfarande kommer vara låga räntor för de som är intresserade av att låna pengar.

 

Det finns en till faktor till att det går att låna med låga räntor och det är att nya aktörer tillkommer på lånemarknaden i hög takt. Eftersom dessa konkurrerar med varandra om att få dig som låntagare som kund måste de pressa sina erbjudanden och erbjuda kunderna lån med låga räntor. Konsumenterna eller låntagarna har också blivit smartare, idag är det väldigt vanligt att man jämför lån och väljer det bästa lånet baserat på ens egna förutsättningar och preferenser.

Vilka lån har lägst ränta?

Det är typ av lån som avgör hur låga räntorna i slutändan kan bli. Räntan för privatlån ligger jämförelsevis högre än ränta på bolån eller billån som kan erbjuda bättre och förmånligare villkor eftersom att det finns en säkerhet för lånet. Fördelen med privatlån är att de väldigt ofta kostar mindre i förhållande till lånebeloppet du lånar jämfört med andra typer av lån så som: smslån, mikrolån eller snabblån. Däremot kan den typen av lån ha andra fördelar som passar vissa kunder bättre.

Så hittar du privatlån med låg ränta

Genom att jämföra olika typer av lån från flera banker och långivare kan du hitta lån med låg ränta. Det som är nyckeln till att hitta bästa lånet är att jämföra olika aktörer mot varandra. Det man ska ha i åtanke när man jämför olika banker och långivare är att de flesta uppger exempelräntor fram tills att du faktiskt skickat in en ansökan. Det är först efter att du skickat in en låneansökan och när en kreditprövning gjorts som du får besked om vilka räntor bankerna och långivarna är beredda att erbjuda dig. Det är rekommenderat att höja din kreditvärdighet om du vill få ett lån med den bästa räntan. Det finns några saker du kan göra:

 • Höja din månadslön
 • Se till att bli av med betalningsanmärkningar
 • Försök hitta lån utan UC för att hålla antal kreditupplysningar som tagits nere.

 

Se inte bara till bästa räntan

Det kan uppstå situationer där du behöver låna pengar och det är givetvis naturligt att leta efter lån med bästa räntan. Räntan utgör oftast en stor del av lånets kostnad. Som ett exempel så utgör bolånets ränta mer än 99% av lånets kostnad. Det är viktigt att välja lånet med den bästa räntan i dessa situationer. Det är viktigt att vara extra vaksam när det handlar om olika typer av snabblån, det kan vara så att ett lpn med låg ränta i slutändan blir rätt dyr. Här är några saker som kan vara bra att hålla koll på:

 

 • Hur hög är lånets uppläggningskostnad som du valt?
 • Är aviseringarna förknippade med en avgift som tas?
 • Hur flexibla är villkoren, är det möjligt för att betala mindre en månad eller betala tillbaka lånet i förtid?
 • Är det möjligt att få lånet med låg ränta insatt direkt på kontot?

 

Tänk på att följa avtalsvillkoren

Det är viktigt att sköta sina återbetalningar eftersom du och långivaren ingått i en överenskommelse. Om du inte gör det kan ett lån med låg ränta helt plötsligt bli en mycket dyr historia på grund av det som kallas för dröjsmålsränta. När du hittat det som känns som det bästa lånet är det helt upp till dig och ditt ansvar att se till att betala tillbaka på lånet.

Leta efter information om effektiv ränta

Det gäller att hålla koll på den effektiva räntan, avgifterna så som uppläggningskostnad eller kostnader i samband med avisering kan påverka din månadsbetalning i hög grad. Detta är viktigt att tänka på eftersom det finns lån som marknadsförs som räntefria. Leta därför alltid efter informationen om lånets effektiva ränta. Det är allti viktigt att du förstår vad avgifterna och räntan kommer innebära för sammanslagen kostnad för dig. Som mycket annat i livet är det viktigt att vara uppmärksam när man tar lån, tänk på att den effektiva räntan visar vad ett lån har för eventuell årsränta. Lån med låg ränta kan betalas tillbaka snabbare än så och därför innebära en lägre kostnad även om den effektiva räntan ser hög ut.

enklare
trustpilot

4,7/5

Steg 1. Fyll i kontaktformuläret
Steg 2. Du blir kontaktad av en av våra lånerådgivare
som guidar dig igenom hela låneprocessen från start till slut.

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Ansök via låneformuläret lånblanco.nu

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading