Ibland kanske du behöver låna pengar. Kanske vill du renovera köket, köpa en ny soffa eller ut och resa? Oavsett vilket hjälper vi dig att hitta ett privatlån där du kan få den bästa räntan.

Vad är ett privatlån?

Privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver pantsätta din bostad eller något annat för att få ett lån.

Bästa räntan

Om du vill hitta ett lån med låg ränta är det bästa sättet att jämföra räntan mellan så många banker och långivare som möjligt. Vi på Enklare jämför räntan på privatlån hos ett stort antal banker och låneförmedlare för att hitta den bästa räntan. Räntan på privatlån varierar beroende på hur din privata ekonomi ser ut; din månadsinkomst, din familjesituation, dina boendekostnader och eventuella andra skulder. ​För att ansöka om ett lån behöver du ha en regelbunden inkomst, inga betalningsanmärkningar och vara över 18 år. Du kan låna från 20 000 till 500 000 kronor.

Ränta på privatlån

Om du är intresserad av ett lån med låg ränta är det bara att skicka in en ansökan och sen gör vi jobbet åt dig. Du slipper gå runt till en massa banker för att hitta den bästa räntan, vilket tar både tid och är mödosamt. Vi gör som sagt jobbet åt dig. Vi tar ​en​ kreditupplysning på dig. Den skickas sedan till alla banker och låneförmedlare vi samarbetar med och vi får sedan förslag där vi kan jämföra räntan mellan de olika privatlånen och på så sätt få fram den bästa räntan. ​Det är alltså inte vi på Enklare som sätter räntan utan räntan sätts av de banker vi samarbetar med.

Ränta och amortering

Självklart kan du förutom ränta och amortering när som helst betala av ditt privatlån när som helst eller betala in en extra summa om du vill. Annars görs återbetalning av lånet vanligtvis via månadsvisa inbetalningar, så kallad amortering. Utöver amorteringen tillkommer räntan.

Ett räkneexempel

Lånebelopp: 200 000 kr
Ränta 5,23 %
Månadsinkomst: 19 500 kr
Återbetalningstid 12 år
Månadskostnad: 1 873 kr/månad (ränta+amortering)

Samla ihop dina lån

Om du har lån på flera olika ställen eller utnyttjar ditt kreditkort, där räntan kan vara hög, kan det var en god idé att titta på om det skulle löna sig att slå ihop lånen till ett nytt privatlån och då få möjlighet till en lägre ränta.

Naturligtvis vill ju alla ha ett lån med så låg ränta som möjligt. Men det beror som sagt på din hur din privatekonomi ser ut om du kan få den bästa räntan. Om du har möjlighet att ta ett lån med din bostad som säkerhet får du naturligtvis ett lån med en låg ränta. Men om du inte har den möjligheten är ett privatlån med relativt låg ränta ett mycket bättre alternativ än att till exempel utnyttja ett kreditkort om du inte betalar in skuldbeloppet varje månad. Tyvärr är det ganska vanligt att många betalar in minibeloppet varje månad på en kreditkortsskuld utan att vara medveten om att den effektiva räntan på en kreditkortsskuld, som inte betalas in, är väldigt hög.

Ett privatlån kan alltså lösa många av dina problem. Antingen kan du lösa en gammal kreditkortsskuld eller också flytta lån från långivare som har hög ränta. Eller också kanske ett lån med låg ränta kan göra det möjligt för dig att uppfylla en ouppfylld önskan om att renovera i ditt hem, köpa en ny bil eller göra en semesterresa. Oavsett vad din önskan är lönar det sig förhoppningsvis om du vänder dig till oss på Enklare, så att våra duktiga rådgivare kan hjälpa dig att ta fram ett lån med den bästa räntan.

enklare-logo-002

Skeppargatan 26
114 52 Stockholm
Org.nr: 556975-4814
Epost - kontakt@enklare.se
Telefon - 0770 - 33 07 77

Mån - Fre, 09:30-17:00
Lördag och söndag - Stängt

Copyright © 2019
Enklare Ekonomi Sverige AB